Skip to main content

MACHINES

ONTBRAAMMACHINE

TIMESAVER 42 RB RANGE


Machine voor het op uniforme wijze ontbramen en afronden van kanten van laser plasma gesneden, gestanste en bewerkte onderdelen in alle richtingen.
Voorschuren van zware bramen en oppervlaktefinishen in één run. 
De machine kant platen verwerken tussen 0,8 en 100mm met een maximum plaatbreedte van 1350mm. 

42 RB Wals

Een brede schuurband die gebruikt wordt bij het voorslijpen van grote bramen van laser-gesneden, water-gesneden, en geponste delen. Ook geschikt voor oppervlakte finishing van roestvrij staal, staal, koper, en aluminium met het gebruik van een schuurband of Scotch-Brite banden. De keuze voor een schuurband wordt bepaald door de keuze voor de applicatie van het ontbramen of die van de finishing. De grote diversiteit van flappen-schuurbanden en de verschillende hardheden van de wals, resulteren in een variëteit in oplossingen voor talloze applicaties. Een zachte, rubberen wals voorziet het bewerkte deel van een grotere kant afronding en minder oppervlakte beschadiging, terwijl een harde wals meer materiaal verwijdert en juist minder afrondt. Met de standaard pneumatische rijs-daal beweging kan de kop gemakkelijk in daalpositie worden gezet bij gebruik, en in een neutrale positie wanneer ongebruikt. Het sluitsysteem voor een eenvoudige en simpele schuurbandwissel biedt de flexibiliteit om binnen enkele minuten te kiezen voor ontbraming of finishing.

42 RB Roterende Borstel

Roterende carrousel van 8 borstels met een flappen-schuurband; 4 borstels draaien met de klok mee en 4 draaien er tegen de klok in. Dit zorgt voor uniforme ontbraming en kantafronding van laser-gesneden, plasma-gesneden, geponste en bewerkte onderdelen in alle richtingen. De verwerking van verschillende werkdiktes tegelijk (tot 5 mm verschil) in een enkele, eenvoudige set-up. Platte delen, maar ook onderdelen met uitsteeksels en oppervlaktevervorming aan de boven- of onderkant van het onderdeel. Kleine delen vanaf 50 mm worden opwaarts vastgezogen door de standaard vacuüm tafel.